Megjelenések

Hokuto no Ken 2

Cím: Hokuto no Ken 2
Angol cím: Fist of the North Star 2
Japán cím: 北斗の拳2
Egyéb cím(ek): HNK II
MyAnimeList: [link]
Trailer: [link]
Részek összesen: 43
Szezon: 1987 - Tavasz
Típus: TV
Besorolás: R - 17+ (violence & profanity)
Forrás: Manga
Értékelés: 10/7.58
Studió: [Toei Animation]
Producer: -
Kiadó: [Discotek Media]
Téma: [Gore], [Martial Arts], [Super Power]
Műfaj: [Action], [Drama], [Sci-Fi]
Egyéb Műfaj: [Shounen]
Explicit Műfaj: -
Fordította: [Feed the Geek]

Leírás:

Bár a Hokuto no Ken befejezése tökéletes volt, mégis folytatás követte, és persze, mint minden folytatásnál, itt is áll a kérdés, hogy vajon fel tud-e nőni az előzményhez? Szerencsére a válasz: igen. De mielőtt ezt jobban taglalnám, szeretnék szólni, hogy csak azok olvassák tovább az ismertetőt, akik már láttak az elsőt.

Maga a történet nagyjából ott veszi fel a fonalat, ahol abbahagyták, vagyis Kenshiro végül legyőzte Raoht és ezzel elhozta a békét a Földre és ő maga is megtalálta azt Yuria mellett, de sajnos ez csak törékeny béke volt. A Hokuto és a Nanto eltűnésével egy új csillag jelent meg, hogy betöltse a keletkezett hatalmi űrt, a Gento Kouken. Aminek gonosz vezére Jakou az egész világot leigázta már. Persze az emberek megpróbáltak ellenállásokat szervezni, az egyik ezek közül a Lynn és Bart által vezetett Hokuto Army, de a Gento Kouken hihetetlen erejű harcosai ellen nincs megfelelő fegyverük. Ezalatt Kenshiro Yuriával próbált egy békésebb életet élni, de szerelme sajnos belehalt a sugárfertőzésbe, így hősünk ismét visszatér, hogy megmentőként felszabadítsa az embereket. Persze akár csak az első sorozatnál, a történet itt se áll meg ennyivel. A későbbiekben még jobban megismerhetjük a Hokuto eredetét és még többet megtudunk Kenshiro múltjáról és származásáról.

Szóval kalandokban nem lesz hiány és harcban sem, mert követve az előd példáját, a második sorozat is iszonytató mennyiségű küzdelmet zúdít a néző nyakába. Bár itt azért halkan megjegyezném, hogy szerintem az első rész jobban teljesített egy kicsivel e téren, még akkor is ha a grafikán látszódik némi fejlődés. Viszont a zenékre egy rossz szavunk sem lehet, ismét remek számokat válogattak össze, de szerencsére a korábbi dalokat se dobták ki, így időnként azok is felcsendülnek. A történethez még visszatérve ismét nagy hangsúlyt fektettek az érzelmekre, rengeteg tragédiával találkozhatunk ebben az elpusztult világban, ami szerintem hihetetlenül sokat dob a hangulaton és megmutatja, hogy ez az alkotás nem csak a vérről és az erőszakról szól.

Összességében a Hokuto no Ken 2 egy nagyon jó folytatás, de nem tökéletes, sikerült megtartania az előzmény minden jó tulajdonságát, de fejlődést már nem tudott mutatni. Persze nehéz megmondani, hogy egyáltalán van-e még hova fejlődni... végül is száz szónak is egy a vége, ez egy remek anime, amit mindenkinek csak ajánlani tudok, aki szerette az első sorozatot.

Csatlakozz a közösséghez!

Már 14 éve, 6 hónapja és 4 napja csak értetek.
Az elmúlt 30 percben online látogatók: 17
Jellenlegi verzió: 6.1.6